2019’UN EN ÇOK OYNANAN 10 ÜCRETSiZ MOBiL OYUNU

2019’UN EN ÇOK OYNANAN 10 ÜCRETSiZ MOBiL OYUNU

Jabrayilov

Mobil oyunlar, oyun konsolu veya bilgisayar oyunlarına göre çok daha kısıtlı özelliklere sahip olmalarına rağmen, günümüzde en çok oyuncu kitlesi edinen oyun türlerinin başında geliyor.

2019 yılında AppStore ve Google Play’in tüm uygulamalardan elde ettikleri gelirlere baktığımızda mobil oyunların,  diğer uygulamalara açık ara fark atarak toplam gelirin %75′ini oluşturduğu görülüyor.

Mobil oyunlar insanlara çok çekici geliyor çünkü oyuncular istedikleri oyunu, istedikleri yerde ve zamanda oynayabilme avantajına sahip oluyor. O anki ruh hallerine göre isterlerse arkadaşlarıyla isterlerse de tek başlarına oynayarak, bir anda kendilerine kolayca eğlence yaratabiliyorlar. Oyunu kazandıklarında veya seviye atladıklarında bir ödül almış gibi mutlu oluyor, stres ve sıkıntılarından uzaklaşmış hissediyorlar. Hele bir de bu oyunlar ücretsiz olarak indirilebiliyorsa mobil oyunlar neden çekici olmasın ki!

Mobil oyun piyasası bu kadar bereketli olunca, büyük markaların da rekabete dahil olması ve her geçen gün yeni oyunların ve güncellemelerin ortaya çıkması da kaçınılmaz oluyor tabii ki. Uzun zamandır dünya genelinde, milyonlarca oyuncunun gönlünde taht kurmuş olan Hay Day ve Candy Crush Saga gibi artık kült olmuş mobil oyunlar, 2019 yılında da yine yüksek bir oyuncu kitlesine sahip olmayı başardı. Bununla beraber 2018 yılı Şubat ayında piyasaya çıkar çıkmaz zirveye yerleşen ve yerini uzun süre kimseye kaptırmayacak gibi görünen PUBG Mobile, 2019 yılının en çok oynanan mobil oyunu oldu.

Shooter türü oyunlar bu kadar çok rağbet görünce ona sağlam bir rakip çıkması da gecikmedi elbette. 1 Ekim 2019 da piyasaya sürülen Call of Duty Mobile da çok kısa bir sürede zirveyi zorlayan mobil oyunlardan birisi haline geldi.

2019 yılında hangi mobil oyunlar elimizden hiç düşmemiş; hangileri evde, yolda, işyerimizdeki kahve molasında, marketteki alışveriş sırasında en yakın arkadaşımız olmuş gelin hep birlikte bir göz atalım.

PUBG

2019 en çok oynanan mobil oyunlar pubg

Oyun 100 kişinin bir uçaktan, seçilen haritanın üstüne paraşüt ile atlaması ile başlıyor ve yere iner inmez mücadelenin içine dalınıyor. Sürekli daralan bir haritada, evler ve depolardan silah ve ekipman bularak oyunun sonuna kadar hayatta kalabilmek için savaşmaları gerekiyor. Adrenalinin hiç eksik olmadığı bu oyunun, hem 2019 yılının en çok oynanan mobil oyunu hem de mobile uyarlanmış en iyi FPS oyunu olduğunu söyleyebiliriz.

Call of Duty Mobile

2019 en çok oynanan mobil oyunlar call of duty mobile

Bilgisayar ve konsollarda bir döneme damgasını vuran, özellikle kapalı mekan savaşları ve yakın çatışmalarda hayranlık uyandırarak önemli bir oyuncu profili kazanan, battle royale türü Call Of Duty oyununun mobil versiyonu. Oynanış olarak bilgisayar versiyonundan biraz daha farklı bir yapıda fakat oyuncular yine en popüler haritaların, rekabetçi modların ve özel karakterlerin birçoğu ile oynama imkânına sahip.

Brawl Stars

2019 en çok oynanan mobil oyunlar brawl stars

Oyunun amacı; bir harita seçerek ve takımlar kurarak, rakip takımdaki oyuncularla mücadele etmek. Birbirinden eğlenceli pek çok farklı oyun modu ve kendine has süper güçlere sahip onlarca oyun karakteri mevcut. Böylece oyunculara çok renkli bir dünya sunuluyor. Günlük ve haftalık eklenen özel etkinlikler ve sürekli yapılan yeni güncellemeler ile oyun ilk çıktığı günden beri zirvede kalmayı başarıyor. Oyunda ilerledikçe rütbe alma ve başarı sıralamasında yükselme gibi hırslandırıcı özellikleri ile bağımlılık yaratmaya uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

Brawls Stars, rehberimize bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mobile Legends Bang Bang

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  mobile legends bang bang

2016 yılı itibariyle oyun sektörüne giriş yapan Mobile Legends Bang Bang, 2019 yılında da en çok oynanan mobil oyunlar listesine girmeyi başardı. Çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası (MOBA) oyunu. Dünyaca ünlü League Of Legends (LOL) oyununun mobile uyarlanmış  versiyonu sayılabilir. Oyunun temel mantığı her ne kadar LOL’e benzese de,  gerek farklı yetenekler kazandırılmış karakterleriyle gerekse muhteşem grafikleriyle sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Asphalt 9 Legends

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Asphalt 9 Legends

Gelmiş geçmiş en iyi mobil araba yarışları serisi olan Asphalt’ın son oyunu Asphalt 9 Legends. 50 den fazla araba seçeneği ve son derece başarılı grafikleri ile oyunculara harika bir yarış deneyimi sunuyor ve ciddi derecede bağımlılık yaratıyor.

Fortnite Mobile

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Fortnite Mobile

Günümüzde tercih edilen pek çok oyun gibi Fortnite Mobile da arenada hayatta kalma oyunu. Heyecan verici sezonları, daha fazla arcade tarzı içermesi ve başarılı grafiklerinin yanı sıra kendine has danslarıyla da bir hayli ilgi çekiyor ve özel bir oyuncu kitlesi oluşturuyor

FIFA Mobile

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Fifa Mobile

FIFA, konsollarda çok büyük bir oyuncu camiası edindi fakat mobilde de benzer başarıyı yakalamış gibi görünüyor. Her sene güncellenen özellikleri ile milyonlarca oyuncuya ulaşan bu oyun daha uzun yıllar bayrağı göğüsleyecek gibi.

Sahadowgun Legends

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Sahadowgun Legends

İnsanlığı uzaylı istilacıların elinden kurtarmak ve verilen tüm görevleri yerine getirerek en iyi asker olduğunuzu kanıtlamak için, 4 ayrı gezegende kıran kırana mücadele ediyorsunuz. Bu yüksek teknoloji FPS / RPG oyunu; çok oyunculu modlar, farklı PvP arenaları, 200 den fazla silah seçeneği ve başarılı grafikleriyle oyuncuları kendisine hayran bırakacak pek çok özelliğe sahip.

Shadow Fight 3

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Shadow Fight 3

Malumunuz dokunmatik telefonlarda dövüş oyunu oynamak çok da kolay olmuyor ve bu tarz oyunlara çok fazla rastlayamıyoruz. Shadow Fight 3, mobil oyun dünyasında çıkması uzun zaman beklenen, oldukça sevilen bir dövüş oyunu serisinin son oyunu. Bu kez dövüşçüler, Shadow Fight 2 deki gibi gölgeli figürlerden değil canlı insanlardan oluşuyor. Yeni görevler ve tehlikeli rakipler ile uzun bir süre daha en iyi mobil PvP oyunu olma özelliğini sürdürecek gibi görünüyor.Malumunuz dokunmatik telefonlarda dövüş oyunu oynamak çok da kolay olmuyor ve bu tarz oyunlara çok fazla rastlayamıyoruz. Shadow Fight 3, mobil oyun dünyasında çıkması uzun zaman beklenen, oldukça sevilen bir dövüş oyunu serisinin son oyunu. Bu kez dövüşçüler, Shadow Fight 3 deki gibi gölgeli figürlerden değil canlı insanlardan oluşuyor. Yeni görevler ve tehlikeli rakipler ile uzun bir süre daha en iyi mobil PvP oyunu olma özelliğini sürdürecek gibi görünüyor.

Life After

2019 en çok oynanan mobil oyunlar  Life After

Zombilerle dolu bir dünyada hayatta kalma oyunu. Özelleştirilebilir 3D grafiklerinin yanı sıra online olarak takımlar kurabilir ve diğer hayatta kalanlarla birlikte hareket edebilirsiniz. Bilim kurgu severleri özellikle içine çeken, oldukça keyifli ve başarılı bir oyun.

Henüz yorum yapılmamış
Yorum yapmak için lütfen üye olunuz