2020 Yılına Damgasını Vuracak 10 Oyun

2020 Yılına Damgasını Vuracak 10 Oyun

Jabrayilov

Oyun sektörü her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Yayın platformlarının yaygınlaşması, e-Spor etkinliklerinin milyonlarca kişinin ilgi alanı haline gelmesi ve profesyonel gamer olma hayali kuran gençlerin sayısındaki inanılmaz artış; teknoloji harikası oyun platformlarının ve dolayısıyla birbirinden kıymetli oyunların piyasaya sürülmesini sağlıyor. Günümüz oyunlarının üstün grafik özellikleri, beyin yakan bulmacaları, birbirinden keyifli mekanikleri ve ödüllü film senaryosu tadındaki hikayeleri her yaştan gamera hitap ediyor. Hal böyle olunca, oyun yapımcıları, birbirinden iddialı oyunları oyunseverlerle buluşturmak için yarışa giriyor. Yeni yılın en iddialı oyunlarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte karşınızda, 2020 yılında çıkacak oyunlar listesi…

Cyberpunk 2077

cyperpunk 2077, 2020'de çıkacak oyun
2020 yılında çıkacak 10 oyun Cyberpunk 2077

The Witcher serisiyle büyük küçük tüm oyun tutkunlarının gönlünü fetheden CD Projekt Red isimli oyun firması, 2020 yılı çıkacak oyunlar dendiğinde akla gelen ilk oyun olan Cyberpunk 2077 için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Rol yapma yani RPG kategorisinde çıkacak olan Cyberpunk 2077 Keanu Reeves ayrıntısıyla dikkat çekiyor. Oyunun baş karakteri; Matrix ve Johnny Wick gibi efsane filmlerden tanıdığımız ünlü Hollywood yıldızı Reeves’ın yüzüne sahip olacak. Oyun 16 Nisan 2020 tarihinde piyasaya sürülecek ve PC, Xbox One ve PS 4 platformlarından erişilebilir olacak.

Watch Dogs: Legion 

Watch dogs legion 6 mart 2020

Oyun dünyasının en tartışmalı oyun serilerinden biri olan Watch Dogs; seveni kadar sevmeyeni olmasıyla da dikkat çekiyor. Aksiyon-macera türündeki oyunun geliştiricisi hepimizin yakından tanıdığı oyun devi Ubisoft. Aktivist bir hacker gurubuyla türlü maceralara atılacağımız oyun 6 Mart 2020 tarihinde oyunseverlerle buluşacak.

Marvel’s Avengers

marvel avengers 15 mayıs 2020

Marvel filmlerinin sinema salonlarını doldurması ve günümüz popüler kültürünün en önemli parçalarından biri haline gelmesi, Marvel Avengers oyunu hakkındaki beklentileri de yükseltiyor. Aksiyon-macera türündeki oyunda, Avengers karakterlerini yönetecek ve kötülüğe karşı verilen amansız savaşın kazanılması için gayret göstereceğiz. 15 Mayıs 2020 tarihinde piyasaya sürülecek olan oyun Crystal Dynamics ve Eidos Montréal tarafından geliştiriliyor.

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2  

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 oyun

2020’de çıkacak PC oyunları arasında RPG efsanesi Bloodlines’ın devam oyunu da yer alıyor! Bir neslin bilgisayar başında sabahlamasına sebep olan, old school gamerların yakından tanıyacağı Bloodlines oyunu, devrim niteliğindeki mekanikleriyle RPG-Macera kategorisine damgasını vurmuş ve bu tarz oyunlara ilham kaynağı olmuştu. Oyunda, hayatta kalmak için kanla beslenmek zorunda olan bir vampiri oynayacağız ve kadim vampir ailelerinin karanlık sırlarına tanık olacağız. Vampire The Masquerade: Bloodlines 2  çıkış tarihi 31 Mart 2020 olarak belirlendi.

Final Fantasy VII Remake 

Final Fantasy VII Remake  oyun

2020 yılı RPG severlerin yılı olacak gibi görünüyor. E3 2019’da ilk bölümü duyurulan Final Fantasy 7 Remake oyunu, 3 Mart 2020 tarihinde sadece PlayStation 4 platformu için piyasaya sürülecek. 1997 yılında çıkan orijinal oyunun günümüz teknolojisine uygun olarak yeniden uyarlanmasıyla nostalji dolu anlar yaşayacağız.

The Last of Us Part 2

the last of us part 2

Atmosferiyle, hikayesiyle ve karakterleriyle gönlümüzde taht kuran The Last of Us oyunun devamı niteliğindeki The Last of Us Part II, Naughty Dog tarafından geliştiriliyor. 2013 yılından beri geliştirilen ve dört gözle beklediğimiz oyunun çıkış tarihi ilk olarak 21 Şubat olarak duyurulmuştu ancak son bilgilere göre oyun 29 Mayıs 2020 tarihinde çıkacak.

Minecraft Dungeons

minecraft dungeon çıkış tarihi

Minecraft’ı rekor ücret karşılığında satın alan Windows’un efsane oyun üzerine yapacağı hamleler merakla bekleniyor. E3 2019 Microsoft konferansında açıklanan oyun hakkında elimizde çok fazla bilgi yok. Minecraft Dungeons çıkış tarihi için yapılan tahminler 2020 yılının ikinci çeyreğini işaret ediyor. Her yaştan oyun tutkununun favori oyunları arasında yer alan Minecraft, yeni oyunla birlikte sevimli atmosferinden uzaklaşarak daha vahşi ve daha karanlık bir atmosfere bürünecek olacak gibi görünüyor.

Dying Light 2

İlk oyununda parkur mekaniklerine yer veren Dying Light, ikinci oyununda parkur mekaniklerini geliştirmeyi ve çeşitli rol yapma unsurlarını eklemeyi planlıyor. Techland tarafından geliştirilen oyunun 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Call Of Duty Black Ops 5

call of duty black ops 5 çıkış tarihi

Bilgisayar oyunlarıyla tanışıklığı bulunan herkesin bildiği efsane Call of Duty serisi 2020 yılını da boş geçmiyor. Şimdilik oyunla alakalı sahip olduğumuz tek bilgi oyunun 2020 yılının 4. çeyreğinde çıkacak olması. Kısacası, Call of Duty hayranları için zorlu bekleyiş devam ediyor.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine

rainbow six quarantine çıkış tarihi

Günümüzün en popüler FPS oyunlarından biri olan ve oyun devi Ubisoft tarafından geliştirilen Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, çıktığı günden bu yana 4 sene geçmesine rağmen popülaritesinden hiçbir şey kaybetmedi. 2020 yılının ilk aylarında çıkması beklenen Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine, dünyayı uzaylı istilasından kurtarmaya çalışan kahramanları konu edinecek.

Henüz yorum yapılmamış
Yorum yapmak için lütfen üye olunuz