2020 Yılına Yetişmesi Bekleniyor: Call of Duty Black Ops 5

2020 Yılına Yetişmesi Bekleniyor: Call of Duty Black Ops 5

Jabrayilov

Dünya genelinde en büyük hayran kitlesine sahip oyun serilerinden biri de hiç şüphesiz Call of Duty serisi. 2003 yılında piyasaya sürülen ilk oyun, kendisinden sonra çıkan FPS oyunlarına ilham kaynağı olmuştu. Gerek savaş atmosferini mükemmele yakın şekilde yansıtması, gerek gerçek olaylardan esinlenmesi, gerekse vurma ve vurulma efektlerinin gerçekçiliğiyle oyun tutkunlarına vahşi ve heyecanlı bir dünyanın kapılarını aralayan Call of Duty serisi; 1979 yılında kurulan Amerikan oyun şirketi Activision tarafından dağıtılıyor. Guitar Hero, Spider-Man, Quake, Doom ve Total War gibi oyunlardan tanıdığımız iddialı firma, 2008 yılında hepimizin yakından tanıdığı Blizzard Entertainment ile birleşmişti.

Call of Duty Black Ops 5 Çıkış Tarihi 

Call of Duty Black Ops serisinin ilk oyunu 9 Kasım 2010 tarihinde piyasaya sürülmüş ve genel serinin yedinci oyunu olarak oyunseverlerle buluşmuştu. Bu tarihten beri devam eden Black Ops serisi, 5. oyunuyla oyun dünyasını sarsmaya geliyor! Activision yetkilileri, ilk olarak Black Ops 5 oyununun 2021 yılında çıkacağını belirtmişlerdi ancak sonradan yapılan açıklamalar oyunun 2020 yılına yetişebileceğini gösteriyor. Oyun camiası, Black Ops 5’in, 2020 yılının son çeyreğinde raflardaki yerini alacağını ümit ediyor.

Activision Üç Farklı Oyun Stüdyosunu Görevlendirdi

2012 yılından beri neredeyse her seni yeni bir Call of Duty oyunu oynmaya alışmış durumdayız. Bunun sebebi, oyunun dağıtım sürecini yöneten Activision’ın, Call of Duty serisi için üç farklı oyun stüdyosuyla çalışması. Infinity Ward, Treyarch ve Sledgehammer gibi üç büyük oyun stüdyosuyla anlaşan Activision, yeni oyun için her stüdyoya üç yıl süre tanıyor. Böylece her yeni yılda, farklı bir stüdyonun geliştirdiği Call of Duty oyununu deneyimleme fırsatı buluyoruz. Treyarch stüdyosunun 2018 yılında Black Ops 4’ü sunmasının ardından, Infinity Ward 2019 yılının Ağustos ayında Call of Duty: Modern Warfare oyununu piyasaya sürmüştü. Şimdi gözler, Sledgehammer’a çevrilmiş durumda ve 2020 yılının Call of Duty oyununun resmi olarak duyurulması bekleniyor. Call of Duty Black Ops 5 oyununun soğuk savaş döneminde geçeceği konuşuluyor.

Henüz yorum yapılmamış
Yorum yapmak için lütfen üye olunuz