Telegram’da sohbetlerinizi düzenlemek için arşivleyebilirsiniz. Telegram arşiv özelliği sayesinde istediğiniz sohbetleri arşivlenmiş sohbetler başlığı altında toparlayarak kendi düzeninizi yaratabilirsiniz. İstediğiniz sohbetler derli toplu bir şekilde bir arada olduğunda daha rahat kullanabilirsiniz.
Sık kullanmadığınız sohbetleri silip tüm mesajlarınızı kaybetmek yerine arşivleyerek bir köşede durmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ana ekranınız daha az kalabalık olur. İsteğinize göre sohbetleri arşive ekleyip ihtiyaç halinde tekrardan arşivden çıkarabilirsiniz.
Telegram Arşiv Nerededir?
Telegram’da sohbetlerinizi arşivlediğinizde ekranın en üstünde görünür. Telegram arşiv, tüm sohbetlerin üzerindeki “arşivlenmiş sohbetler” yazılı yanında dosya ikonu bulunan satırdır. Şu ana kadar hiçbir sohbeti arşivlemediyseniz siz de böyle bir satır görünmez. Bu nedenle ben de arşiv özelliği yok diye endişelenmeyin. İlk sohbetinizi arşivlediğinizde arşivlenmiş sohbetler satırı görünür hale gelecektir.
İstediğiniz kadar sohbeti arşivleyebilirsiniz. Sohbet arşivi sayısında hiçbir sınır bulunmaz. Arşivlenmiş sohbetler satırında, kaç sohbetin arşivde durduğu yazar. Ayrıca son arşivlenen 3 veya 4 sohbetin adı yazar.
Arşive girerek tüm sohbetlerinize görüntüleyebilirsiniz. İstediğiniz sohbetleri arşivden tekrar çıkarabilirsiniz. Tüm sohbetleri arşivden çıkardığınızda, arşiv satırınız ortadan kaybolacaktır.
Telegram Arşiv Özelliği Nasıl Kullanılır?
Telegram arşiv özelliğini kullanmak çok basittir. İki şekilde mesajlarınızı arşivleyebilirsiniz. Bunlar şöyledir;
- Arşivlemek istediğiniz sohbetin üzerine uzun basarak yeşil tik oluşturun. Uzun bastığınızda Telegram uygulamasının en üstünde bir menü bar çıkar. Açılan menü bardan 3 nokta işaretine tıklayın. Yeni açılan seçeneklerden “arşivle” seçeneğine tıklayın.
- İkinci yöntem ise sohbet satırını sola kaydırmaktır. Sohbet satırını sola kaydırdığınızda arşivlenmiş sohbetlere eklenir.
Sohbetleri arşivlemek için istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz, yöntemler arasında bir farklılık yoktur. Arşivlediğiniz sohbete yeni bir mesaj veya arama eklendiğinde sohbet otomatik olarak arşivden çıkar ve ekranda görünmeye başlar. Bir sohbeti sonsuza dek arşivde tutmak isterseniz sessize almalısınız. Sessize alınmış sohbetlerde yeni eylemler olsa dahi sohbet arşivden çıkmaz. Sohbetin arşivden çıkabilmesi sadece sizin kontrolünüzde gerçekleşir.
Arşivlenmiş sohbetlerin tamamını da gizleyebilirsiniz. Telegram arşiv satırını sola kaydırarak gizleyebilirsiniz. Arşivlere tekrar ulaşmak istediğinizde ekranı aşağı doğru sürüklemelisiniz.